Kropsterapi

Vi er et sammen-hængende hele

Kropsterapi er en dybdegående behandling af kroppen, som udøves gennem tryk, forskellige greb, strøg, pulserende massage samt massering og tryk på kroppens meridianbaner. 

Der arbejdes desuden med sammenhænge til psyken og psykiske problemstillinger, da udgangspunktet er at vi er et sammenhængende hele af krop, sind og sjæl.

Din vilde krop

I en kropsterapi behandling arbejder jeg således med både krop, tanker og følelser fordi de let påvirker hinanden og let filtres ind. Men udgangspunktet er arbejdet med og i kroppen. 

Kropsterapi kan bidrage til, at du får kontakten til dig selv og din krop igen og har nemmere ved at mærke hvad der er vigtigt for dig. Og i dig.

Åndedrættet

Åndedrættet er vigtigt. 

Vi glemmer nemlig ofte vigtigheden af et korrekt åndedræt, så f.eks. stress og de mange daglige indtryk løbende kan bearbejdes. 

I stedet for sætter disse indtryk sig ofte som spændinger i kroppen. 

Et overfladisk åndedræt kan desuden føre til træthed, dårlig blodcirkulation, dårlig fordøjelse og ondt i ryggen bl.a. fordi de forkerte muskler er aktiverede hele tiden. Ved en dyb vejrtrækning er åndedrættet med til at massere og afspænde de organer vi har i bughulen f.eks. mavesæk, lever og tarme, hvilket er vigtigt for vores fordøjelse.

 

https://mettekrejberg.dk/
https://mettekrejberg.dk/

Bindevævet

Kropsterapi kan også hjælpe med at øge blodgennemstrømningen i kroppens væv. Transporten af ilt og næring til cellerne forbedres og evnen til at transportere affaldsstoffer via lymfesystemet øges. Dette igen kombineret med det vigtige fokus på åndedrættet kan medføre, at din krop kommer hurtigere og mere i balance.

Bindevævet påvirker alt i vores krop – og kan ses som et stort spindelvæv – desuden er det forbundet til nervesystemet m.v. så vi kan dermed via arbejdet med vævet berolige kroppen og hele systemet. Alt hænger sammen. Vi er et hele.

Effektiv behandling

Kropsterapien er yderst effektiv, og mange kender til andre lignende og kendte titler på kropsterapiformer. 

Kropsterapi kan også hjælpe med:

  • Rygproblemer
  • Hovedpine/migræne
  • Nakkespændinger
  • Stress
  • Depression
  • Angst
  • Bedre fordøjelse

Symptomerne i krop, sind og sjæl.

Vi starter altid med en kort samtale omkring, hvad fokus skal være i behandlingen. Hvad der rører sig i dig.

Herefter går jeg igang med selve kropsbehandlingen. Såfremt det f.eks. drejer sig om nakkesmerter, så vil jeg starte med at løsne de spændinger der er der og det leder ofte til en samtale om, hvad du eventuelt ikke får givet udtryk for eller måske stadigvæk holder fast i. 

Problemer i knæet kan sige noget om vores fleksibilitet i livet og rygproblemer kan, hvis det sidder øverst på ryggen, handle om vores evne til at modtage kærlighed, om følelsen af at være uelsket eller føle manglende støtte i livet. Og sådan vil der altid være knyttet forskellige problematikker til de forskellige områder i og på kroppen. 

Der er selvfølgelig ikke altid en sammenhæng, men ofte vil det være tilfældet og for ikke blot at symptombehandle men også komme til bunds i hvad årsagen til problemet er, så vil en kropsbehandling ofte indeholde begge elementer. 

Sådan foregår det

Kropsbehandlingen foregår uden massageolie, og du vil ligge med dit undertøj på og være dækket af et varmt omsvøbende tæppe på den kropsdel, der ikke behandles.

Selve behandlingen kan tage 60 til 90 minutter.

GRATIS afklarende samtale

Hos mig kan du booke en gratis afklarende telefonisk samtale på ca. 15 min hvor vi finder ud af hvilke sessioner/behandlinger
der er gode for dig, og om jeg er den rette person til at hjælpe dig.

Følg med på Facebook

© mettekrejberg.dk 2024 | Behandlinger for krop, sind og sjæl | Haldrupvej 18c, Søvind, 8700 Horsens | tlf. + 45 20829250